Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Maková roláda s oříškovým krémem a datlemi)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 285 kJ /
1 502 kcal
Bílkoviny53,94 g
– z toho živočišné bílkoviny37,38 g
– z toho rostlinné bílkoviny16,56 g
Tuky58,15 g
– nasycené15,69 g
– nenasycené30,99 g
–– mononenasycené19,10 g
–– polynenasycené11,89 g
––– omega 30,26 g
Vláknina7,88 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 439 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy186,84 g
– cukry105,99 g
––– laktóza3,61 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 vejce Vejce slepičí 280 g
100 g 100 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 100 g
špetička špetička jedlé sody (jen na špičku kávové lžičky) Jedlá soda
1,5 PL 1,5 PL čerstvě umletého máku Mák modrý mletý 22.5 g
100 g 100 g moučkového cukru Cukr bílý 100 g
špetka špetka soli k bílkům Sůl mořská
500 g 500 g masacarpone
1 1 smetana ke šlehání Smetana kravská sladká 30%
1/2 kelímku 1/2 kelímku zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 95 ml
1 1 Smeta-fix Ztužovač šlehačky
1 PL 1 PL mletých mandlí (nebo jiných oříšků) Mandle loupané mleté 15 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
4 - 5 4 - 5 vypeckovaných datlí Datle sušené s peckou

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.