Nutriční hodnoty (Domácí mortadella)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 901 kJ / 932 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 74,51 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 73,78 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,73 g | 
| Tuky | 65,06 g | 
| – nasycené | 15,62 g | 
| – nenasycené | 30,40 g | 
| –– mononenasycené | 24,23 g | 
| –– polynenasycené | 6,18 g | 
| ––– omega 3 | 0,24 g | 
| Vláknina | 1,95 g | 
| Cholesterol | 2,20 g | 
| Sodík | 1,95 g | 
| Sůl | 4,54 g | 
| Sacharidy | 11,25 g | 
| – cukry | 0,25 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 2 2 000 g libového bůčku | Vepřový bok | |
| 1 1 000 g točeného salámu | Měkký salám | |
| 4-5 4-5 vajec | Vejce slepičí | 315 g | 
| 4 4 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 280 g | 
| 1 lžička 1 lžička vegety | Kořenící směs sypká | 5 g | 
| 1 lžička 1 lžička mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 5 g | 
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g | 
| dle chuti sůl, pepř, případně další koření | Pepř černý | 
 
	