Nutriční hodnoty (Domácí mortadella)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 901 kJ / 932 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,51 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 73,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,73 g |
Tuky | 65,06 g |
– nasycené | 15,62 g |
– nenasycené | 30,40 g |
–– mononenasycené | 24,23 g |
–– polynenasycené | 6,18 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 1,95 g |
Cholesterol | 2,20 g |
Sodík | 1,95 g |
Sůl | 4,54 g |
Sacharidy | 11,25 g |
– cukry | 0,25 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 000 g libového bůčku | Vepřový bok | |
1 1 000 g točeného salámu | Měkký salám | |
4-5 4-5 vajec | Vejce slepičí | 315 g |
4 4 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 280 g |
1 lžička 1 lžička vegety | Kořenící směs sypká | 5 g |
1 lžička 1 lžička mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 5 g |
1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
dle chuti sůl, pepř, případně další koření | Pepř černý |