Pizza

lev123 Kuchařka: lev123

4 porce Pizzy 22 názorů

Suroviny

Těsto:
1/2 kostky droždí
1 lžíci cukru
250 ml teplé vody
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého jogurtu
500-600 g hladké mouky
špetka soli
Náplň:
ananas
šunka
salám Vysočina
vajíčko
kečup
cibule
koření na pizzu
pepř
3 rajčata
sýr
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do malé mističky dáme droždí, trošku teplé vody a cukr. Všechno rozkvedláme a dáme na teplé místo. Když se začnou dělat bublinky, vše nalijeme do větší mísy. K drožďové vodě dáme 3 lžíce olivového oleje, 250 ml teplé vody a jogurt.

  2. Do mouky zamícháme sůl a nasypeme k droždí.

  3. Těsto vypracujeme v misce, když je moc řídké, dáme ještě mouku. Dáme na vál a zpracováváme rukama do bochánku (těsto nesmí lepit, je vláčné a pěkně nadýchané).

  4. Bochánek dáme zpět do misky, potřeme olivovým olejem a necháme na teplém místo vykynout.

  5. Na plech dáme pečící papír, na něj půjde těsto, namočíme ruce a pěkně ho rozetřeme po celém plechu.

  6. Na těsto dáme náplň: začínáme kečupem, pak sýr, rajčata, salám, cibule a zase sýr, nakonec posypeme kořením na pizzu a opepříme (ale můžete si udělat náplň jakoukoliv chcete, podle chuti).

  7. Dáme upéci přibližně na 200°C na 30 minut, až je těsto pěkně do zlatava.

Poznámka

Těsto udělejte silné jak chcete, když chcete tenčí, tak těsto více rozprostřete :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pizza

  • post.cz post.cz

    nejlepší co sem kdy jedl

    Odpovědět

  • lev123 lev123(autor receptu)

    kingvar32009: :-?

    Odpovědět

  • lev123 lev123(autor receptu)

    Ricci_OV: Nechápu, dělám domácí kečup z rajčat a proč bych kvůli tomu dělala rajčatový zaklad. Jak píšu když Vám kečup nechutná tak ho tam nedavejte. :) :yes:

    Odpovědět

  • Ricci_OV Ricci_OV

    Dávat na pizzu KEČUP???? Dále bez komentáře.... :no:

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    Na taliri vypada pizza moc pekne.Manzel ma rad pizzu Hawaii a ta je taky z tlustejsiho testa.Kazdy dle sve chuti.:-K:yes:

    Odpovědět

  • kingvar32009 kingvar32009

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    tejaja::yes::-K

    Mě se tahle"pizza"líbí a hlavní je,když je chuťově dobrá:-p:yes::-K
    Kolik tady máme podle názvu"svíčkových";-):-)...

    Odpovědět

  • casino casino

    volhpe1: karl:
    :-D Koukám, že jsme tu třetí pizzař vedle druhého:-D
    S tou teplotou máte samozřejmě pravdu:yes:
    Já s pizzou skončil asi před 30ti lety, když jsem seznal, že pizzu jako v Itálii neudělám a neudělám i kdybych se kolečkem na pizzu rozkrájel:-D
    Od té doby mě občas chytne pizzový "amok" a už jsem zkoušel kde co: na, v krbu rozpálené, litinové plotýnce..., přímo na rozpáleném dně el. trouby...,
    přímo na plotně přikryté tělesem z remosky..., na tělese z remosky přikryté druhým tělesem...
    Marnost nad marnost, všechno je marnost! :-D

    ...a tady je zajímavé počtení o pravé neapolské pizze http://www.labuznik.cz/recept/prava-neapolska-pizz...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Myslím, že ani Taliani nerobia všetci, doma alebo v pizzeriách, dokonalú a hlavne rovnakú pizzu a líšia sa podľa mojich skúseností dosť. Tak ako u nás neurobia všetci presne rovnaké bryndzové halušky, v Čechách presne rovnakú sviečkovú...aj v Taliansku sú tie pizzy rôzne, niekde tenké a chrumkavé, inde hrubé...Inak najhoršiu pizzu som jedla práve v Taliansku, vo Verone. Bolo to čosi hrubé, gumové, čo sme ani nedojedli, nechali sme to tam. Preto si myslím, že je zbytočné sa napádať nad tým, kto aký recept dá. Máme predsa možnosť voľby aj úpravy receptu podľa svojej chuti. ;-)

    Odpovědět

  • kodl kodl(neregistrovaný)

    ruku na srdce, spíš by se to mělo jmenovat slaný koláč na způsob pizzy dle fotek, jogurtu a poměru ingrediencí.ale asi je to na každém jak tomu říká. hlavně se nečertěte a nemějte blbou náladu.......

    Odpovědět

  • lev123 lev123(autor receptu)

    zizala: Jen bych to tady nenazývala pizzou, jako vážně? Prohlédla jsem recepty na této stránce a někteří autoři jsou opravdu asi REBELOVÉ , když podle fotky nemají o nic tenčí těsto než já a nazývají jí také pizzou a v komentářích vaše rada nikde :yes: . Tak možná příště si na vaši radu vzpomenu, děkuji J. :-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    lev123: Hm, tak to se omlouvám. Pokud vám chutná víc takováto než tenká a křupavá, je to vaše věc, uznávám :-) Jen bych to tedy nenazývala pizzou :-/

    Odpovědět

  • lev123 lev123(autor receptu)

    zizala: no jistě,, podivná vaše logika,, jen si urážejte ono se vám to v životě vrátí :-p určitě moji strávníci v celém svém životě jedli jenom moji pizzu a restauraci viděli jenom na obrázku, já se opravdu jenom směji :D to je logické coo ? :-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    lev123: Pizza nemá být nadýchaná, ale tenká a křupavá:-! Pak to není pizza, ale koláč. Když Tvoji strávníci lepší pizzu neznají, nestěžují si, to je logické ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    lev123: Jani, jen jedno - to, ze je pizza měkka i druhý den, rozhodně nebude pridaným cukrem v těstě ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pizza recept pizza recept na pizzu recept pizza pizza recepty recepty na pizzu co na pizzu pizza doma co dát na pizzu piza recepty pizza pizza 123 piza recept top recepty pizza recept na pizu pizza do trouby jak udělat pizzu piza recepty nadychana pizza recept na pizza

Zapomněl/a jsem heslo