Nutriční hodnoty (Perník na plech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 25
Energie | 19 227 kJ / 4 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,89 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 42,21 g |
Tuky | 172,06 g |
– nasycené | 44,82 g |
– nenasycené | 121,20 g |
–– mononenasycené | 80,30 g |
–– polynenasycené | 40,90 g |
––– omega 3 | 3,08 g |
Vláknina | 60,00 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 610 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 663,83 g |
– cukry | 341,07 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g celozrnné žitné mouky | Mouka žitná celozrnná hladká | 500 g |
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
250 g 250 g rostlinného tuku | Margarín | 250 g |
250 g 250 g cukru | Cukr bílý | 250 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 hrst 1 hrst sekaných ořechů | Vlašské ořechy | |
trochu trochu rozinek | Rozinky | |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
tuk na vymazání | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |