Nutriční hodnoty (Perník na plech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 19 227 kJ / 4 595 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,21 g |
| Tuky | 172,06 g |
| – nasycené | 44,82 g |
| – nenasycené | 121,20 g |
| –– mononenasycené | 80,30 g |
| –– polynenasycené | 40,90 g |
| ––– omega 3 | 3,08 g |
| Vláknina | 60,00 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 610 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 663,83 g |
| – cukry | 341,07 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g celozrnné žitné mouky | Mouka žitná celozrnná hladká | 500 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 250 g 250 g rostlinného tuku | Margarín | 250 g |
| 250 g 250 g cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekaných ořechů | Vlašské ořechy | |
| trochu trochu rozinek | Rozinky | |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |