Nutriční hodnoty (Vepřový guláš (nejen) se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 167 kJ / 1 474 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 154,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 145,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,85 g |
| Tuky | 77,28 g |
| – nasycené | 30,98 g |
| – nenasycené | 38,15 g |
| –– mononenasycené | 31,56 g |
| –– polynenasycené | 6,59 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 14,50 g |
| Cholesterol | 490 mg |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 2,70 g |
| Sacharidy | 33,60 g |
| – cukry | 19,05 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g vepřové plece nebo krkovice | Vepřová plec | 700 g |
| 50 g 50 g uzeného špeku | Špek | 50 g |
| 3-4 lžičky 3-4 lžičky mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 3.5 g |
| 200 g 200 g očištěných slovenských paprik (3 kusy) | Paprika bílá čerstvá | 200 g |
| 70 g 70 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky nasekaného česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 160 g 160 g čerstvých žampionů (bílé nebo krémové) | Žampion čerstvý | 160 g |
| cca 600 ml 600 ml vývaru | Vývar hovězí | 600 ml |
| jíška na zahuštění | Jíška máslová |