

Hamburger Classic
Suroviny 8 porcí
- 1,2 kg mletého masa mix ( vepřové, hovězí, může být pouze hovězí nebo vepřové, já si oblíbil mix )
- 8 ks sezamových housek na hamburgery ( v každém supermarketu by je měli mít )
- 8 ks ledového salátu ( pokud jej nevyužijete zbytek na něco jiného, kupte menší plátek 1 ks )
- 8 plátků sýru Cheddar
- 2 ks cibule
- 2 ks rajčata
- 1 sklenice tatarské omáčky
- 1 balení kečupu
- 1 hrst soli
- 1 hrst pepře
Postup přípravy receptu
Nejprve vezmeme mleté maso a promícháme ho s pepřem, solí a Worcesterovou omáčkou. Poté z masa vytvoříme 8 placiček (měly by mít tak kolem 15 cm v průměru, tloušťka přes 1 cm, při opečení na pánvi se pak smrsknou na velikost housek).
Připravte si chedar. Pokud máte plátkový sýr tavený (který se dává do toastů), je také dobrý.
Placičky opečeme na těžší pánvi nad středním plamenem. Opékáme 2 minuty a poté placičky obrátíme. Nyní na opečenou stranu každé placky připlácněte plátek sýra. Opékáme další dvě minuty než placky dáme na talíř a můžeme sestavit hamburger.
To, jak si sestavíte svůj hambáč, zálaží čistě na vás, ale klasicky to dělám takto: (odspoda nahoru) spodní housku potřu kečupem a tatarkou, poté vložím maso s rozteklým sýrem, pak cibulku, list salátu, rajče, a horní housku opět potřu kečupem nebo tatarkou (nebo jiným dresingem dle chuti). Samozřejmě něco mužete vynechat, nebo naopak přidat, podle chuti. Doufám, že vám tento recept pomohl udělat vám vydatnou večeři (nebo oběd) v americkém stylu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hamburger Classic
-
Casino. Ty musis byt tam vulgární ty *************
-
casino: Naprosto nechápu, proč oslovujete mne kvůli téměř dva roky starému komentáři
Účast neregistrovaných řešte s adminy.
-
zizala:30.05.2012 07:36:18
...a nezkoušeli jste jednat s adminy o eliminaci čí přímo anihilaci "neregistrovaných"
Ve světě frčí tolerance k "registrovaným", tak proč na TOP je tomu opačně
Nevadí mi, když se do mě naváží kdejaký neregistrovaný hvězda, to beru jako folkor..., ale mám bobky, až někdo neregistrovaná začne pod "mými" recepty perlit samou chválu. Nikomu (stejně je to s dokazováním věrnosti) nedokážu, že si sám sobě nechválím recepty.
Na Labužníkovi byla (já ji tam už nezažil) paní, která se stylizovala do role bodré babičky. Každého nováčka přehnaně vítala, psala komentáře jak je autor úžasný že vymyslel takovou mňamku (no, skoro jakoby to bylo tady) a pod různými nicky prý to psala i pod své recepty. Obhajovala se, že to ona nepíše, ale čím víc se hájila tím to bylo horší a horší... Nakonec se ztratila...
Nerad bych dopadl podobně
Dovedu pochopit, že vlastníky TOP k toleranci vedou komerční zájmy, ale je otázne, zda méně není někdy vlastně více
(toto bych napsal do "Nové příspěvky diskuze", ale nevím, jak tam založit nové vlákno) Edit: Právě mi SZ došel návod, tak se polepším -
Marthas: preboha, ty nechápeš čo čítaš alebo nečítaš pozorne
...kde sa dožadujem vyjadrenia v gramoch alebo miligramoch?!? Keby si čítal pozorne, tak by si pochopil, že sa desím množstva soli a korenia a nie, že chcem to vyjadriť v gramoch
....komu není z hora dáno...
-
chocolate:Madam , nečtěto to !
-
Veronika.Hrozna:Co hulíš ženo?Píšeš naprosto nesouvisle a mimo mísu.A ne jen pod tímto rcp.
-
Daniella O.: Toto není večeře,nýbrž nějaká svačinka ! Jestli je tohle americká večeře ,tak z čeho jsou tak tlustí ? Předpokládám ovšem ,že 1 kus na jednoho.
-
Nikolsusu; , hamburger se zasadne nesoli a nepepri. je to ciste hovezi masicko, jemne mlete a na taliri si kazdy dochucuje sam. Tatarku jsem v hamburgeru v zivote nevidela. Zapomel jste podotknout, ze hamburgerove housky se musi nejdrive potrit rozpustenym maslem a dat chvilku na gril. Cedar neni velmi vhodny, lepsi je Swiss syr nebo nejaky s cerstvym koprem. Navic neudavate dobu grilovani. Nekdo ma rad propeceny, nekdo uprostred ruzovy atd....Tohle neni vecere v americkem stylu...
-
tejaja: to si to neumíte dochutit sami? potřebujete vyjádření dochucovadel v gramech, né-li miligramech?? proboha...
-
karamela: naprosto s tebou souhlasim,
-
Co se ofrňujete?
U kdejakého blivajzu ala vařil pejsek a kočička máte tisíc připomínek, že kdo nezkusil, nemá hanět a najednou tisíc řečí. Vyzkoušejte, pak hodnoťte -
Koření a ostatní suroviny jsme dali podle naší chuti
foto a
-
Proč vtipálek?Třeba kouká na "Jste to, co jíte" a vzal si k srdci rady doktorky Kateřiny, že zelenina je zdravá, případně chová králíky, kteří těch 8 ks salátů schroupou.
-
k.k.:čo sa čuduješ, pri kopírovaní sa stávajú aj takéto veci. Prípadne ide o špeciálny plátkový šalát. (kúpiš jeden menší plátok a nakŕmiš rodinu...) K nám asi ešte nedorazil.
-
Já mám pocit, že tu opět máme nějakého "vtipálka"