Nutriční hodnoty (Jablkový / hruškový koláč s ořechovou drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 034 kJ / 7 895 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 145,19 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,44 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 96,75 g | 
| Tuky | 360,96 g | 
| – nasycené | 84,07 g | 
| – nenasycené | 240,53 g | 
| –– mononenasycené | 130,07 g | 
| –– polynenasycené | 110,46 g | 
| ––– omega 3 | 22,22 g | 
| Vláknina | 61,25 g | 
| Cholesterol | 1,68 g | 
| Sodík | 725 mg | 
| Sůl | 2,12 g | 
| Sacharidy | 985,90 g | 
| – cukry | 479,93 g | 
| ––– laktóza | 0,80 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 4 hrnky 4 hrnky jablek (hrušek) - oloupaných, pokrájených | Jablko čerstvé | 1000 g | 
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g | 
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice - necelý | Cukr bílý | 250 g | 
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml | 
| 5-6 5-6 vajec - dle velikosti | Vejce slepičí | 385 g | 
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g | 
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g | 
| 1 lžička 1 lžička čerstvé citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g | 
| 100 g 100 g změklého másla | Máslo kravské | 100 g | 
| 120 g 120 g cukru krupice | Cukr bílý | 120 g | 
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 140 g 140 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 140 g | 
| 150 g 150 g vlašských ořechů - nasekaných | Vlašské ořechy | 150 g | 
 
	