Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí krk

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min

300 min (300 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 755 kJ /
1 854 kcal
Bílkoviny21,03 g
Tuky176,03 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,25 g
Sůl8,00 g
Sacharidy43,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srnčí krk odblaníme a očistíme. Cibuli a slaninu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Do větší pánve si dáme rozehřát polévkovou lžíci vepřového sádla a vložíme nakrájenou cibuli, slaninu a opečeme vše do zlatova. Jakmile je vše dokonale „zlaté“. Krok 2: Srnčí krk obalíme v koření a celý vložíme do pánve na opečenou cibuli se slaninou, a zprudka necháme krk zatáhnout. Jakmile se krk na celém povrchu zatáhne, tak ho přendáme do připraveného pomalého hrnce (dále jen PH) a dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a zapneme na program HIGH. Připravujeme zcela do měkka cca 5 hodin. Krok 3: Jakmile je maso na krku zcela měkké, tak celý krk z PH opatrně vyjmeme, a necháme tak vychladnout, aby se dalo maso obrat od obratlů. Mezitím si velmi silnou šťávu dohustíme tak, že přidáme v troše studené vody rozmíchanou lžíci hladké mouky. Vše společně ponorným mixérem rozmixujeme a následně přecedíme. Krok 4: Omáčku na mírném ohni lehce provaříme asi 10-15 minut. Závěrem dochutíme oříškem másla pro lesk a zjemnění omáčky. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 18. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí krk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5XrA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí krk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5XrA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

rak-man:
Děkuji za zpětnou vazbu:yes:
Jsem rád, že chutnalo;-)

Tak tento recept jsem vyzkoušel, není k tomu co dodat, pokud dodržíte recepturu a máte pomalák, není o čem... Čeká vás maximální orgasmus ústní dutiny... :-)

to je opět krásný recept:yes::-D

Tleskám, nádhera:yes:

Počet porcí: 4-6
No, nevím, nevím...:-)
Fakt to bylo srnčí? :-):-)
Možná jako předkrmeček, nebo mezichod...:-):-)
:-)

(PH nemám, ale srnčí už je na cestě; nééé, že jsem ho "trefil", ale je na sváteční oběd objednané..., tak rcp vyzkouším)

Tématické fráze:
srnčí krk recept, srnčí krk recepty, srnčí krk, srnčí maso krk recepty, recept na srnčí krk, pečený srnčí krk, recept srnčí krk, recepty na srnčí krk, pečený dančí krk, recepty ze srnčího krku, srnčí krk na víně, recepty srnčí krk, srncí krk pečený, recept na peceny srnci krk, srnčí maso recepty z krku, srnčí krk recepty, srncikrk, srnčí maso recepty, připrava srnčího krku, srnčí

Suroviny:
krk srnčí, špek uzený, vývar, cibule, koření divočina, česnek, sůl, pepř, sádlo vepřové, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu