Srnčí krk

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 5 hodin v PH 4-6 porcí Pomalý hrnec 5 názorů

Suroviny

1 ks srnčího krku
20 dkg uzeného špeku
1 litr vývaru (ze srnčích kostí)
2 velké cibule
1 sáček směsi koření Divočina
1 palice česneku CZ
sůl
pepř
vepřové sádlo
máslo
hladká mouka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí krk odblaníme a očistíme. Cibuli a slaninu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Do větší pánve si dáme rozehřát polévkovou lžíci vepřového sádla a vložíme nakrájenou cibuli, slaninu a opečeme vše do zlatova. Jakmile je vše dokonale „zlaté“.

  2. Srnčí krk obalíme v koření a celý vložíme do pánve na opečenou cibuli se slaninou, a zprudka necháme krk zatáhnout. Jakmile se krk na celém povrchu zatáhne, tak ho přendáme do připraveného pomalého hrnce (dále jen PH) a dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a zapneme na program HIGH. Připravujeme zcela do měkka cca 5 hodin.

  3. Jakmile je maso na krku zcela měkké, tak celý krk z PH opatrně vyjmeme, a necháme tak vychladnout, aby se dalo maso obrat od obratlů. Mezitím si velmi silnou šťávu dohustíme tak, že přidáme v troše studené vody rozmíchanou lžíci hladké mouky. Vše společně ponorným mixérem rozmixujeme a následně přecedíme.

  4. Omáčku na mírném ohni lehce provaříme asi 10-15 minut. Závěrem dochutíme oříškem másla pro lesk a zjemnění omáčky. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 125 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí krk

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    rak-man:
    Děkuji za zpětnou vazbu:yes:
    Jsem rád, že chutnalo;-)

    Odpovědět

  • rak-man rak-man(neregistrovaný)

    Tak tento recept jsem vyzkoušel, není k tomu co dodat, pokud dodržíte recepturu a máte pomalák, není o čem... Čeká vás maximální orgasmus ústní dutiny... :-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to je opět krásný recept:yes::-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tleskám, nádhera:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Počet porcí: 4-6
    No, nevím, nevím...:-)
    Fakt to bylo srnčí? :-):-)
    Možná jako předkrmeček, nebo mezichod...:-):-)
    :-)

    (PH nemám, ale srnčí už je na cestě; nééé, že jsem ho "trefil", ale je na sváteční oběd objednané..., tak rcp vyzkouším)

    Odpovědět

Tématické fráze: srnčí krk recept srnčí krk recepty srnčí krk srnčí maso krk recepty recept na srnčí krk pečený srnčí krk recept srnčí krk recepty na srnčí krk pečený dančí krk recepty ze srnčího krku srnčí krk na víně recepty srnčí krk srncí krk pečený recept na peceny srnci krk srnčí maso recepty z krku srnčí krk recepty srncikrk srnčí maso recepty připrava srnčího krku srnčí