Nutriční hodnoty (Slavnostní dort s ovocem a šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 482 kJ / 6 329 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 76,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,76 g |
| Tuky | 421,17 g |
| – nasycené | 219,27 g |
| – nenasycené | 173,79 g |
| –– mononenasycené | 140,65 g |
| –– polynenasycené | 33,14 g |
| ––– omega 3 | 8,82 g |
| Vláknina | 12,93 g |
| Cholesterol | 2,55 g |
| Sodík | 904 mg |
| Sůl | 2,53 g |
| Sacharidy | 522,37 g |
| – cukry | 331,10 g |
| ––– laktóza | 30,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 240 g 240 g cukru | Cukr bílý | 240 g |
| 6 lžic 6 lžic oleje | Olej řepkový | 66 ml |
| 210 g 210 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 210 g |
| 30 g 30 g kakaa | Kakao prášek | 30 g |
| 500 ml 500 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 1 1 želatinový ztužovač | Ztužovač želatinový | |
| 1 velká sklenice 1 velká sklenice višňového kompotu (cca 700 g) | Višně zavařené | |
| 40 g 40 g Gustinu (škrob, možno i Solamyl) | Škrob kukuřičný | 40 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| cca 2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 malá plechovka mandarinkového kompotu | Mandarinka zavařená | |
| 500 ml 500 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
| 2 2 ztužovače šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| vaječný likér | Likér vaječný | |
| nastrouhaná hořká čokoláda | Čokoláda hořká 40% | |
| želé bonbony | Bonbon ovocný |