Nutriční hodnoty (Záhorácké bramborové tašky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 725 kJ / 1 129 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,00 g |
| Tuky | 10,26 g |
| – nasycené | 2,32 g |
| – nenasycené | 4,75 g |
| –– mononenasycené | 3,05 g |
| –– polynenasycené | 1,70 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 11,90 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 3,32 g |
| Sůl | 8,21 g |
| Sacharidy | 215,60 g |
| – cukry | 7,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 4 4 ve slupce vařené zchladlé brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| cca 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| sůl | Sůl mořská | |
| dětská krupička | Krupice pšeničná jemná | |
| škvarky (nemusí být) | Škvarky |