Nutriční hodnoty (Rajská polévka s řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 563 kJ / 613 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,14 g |
| Tuky | 42,30 g |
| – nasycené | 26,70 g |
| – nenasycené | 14,78 g |
| –– mononenasycené | 13,14 g |
| –– polynenasycené | 1,64 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 12,16 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 105 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 44,40 g |
| – cukry | 18,40 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 140 g 140 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 140 g |
| 1 1 velké oloupané rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 150 g 150 g řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 150 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 5 5 ks nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| cukr krupice dle chuti | Cukr bílý | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| cca 1 1 l vývaru | Vývar hovězí |