Nutriční hodnoty (Kedlubnová omáčka s koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 675 kJ / 639 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,04 g |
| Tuky | 40,10 g |
| – nasycené | 26,08 g |
| – nenasycené | 12,48 g |
| –– mononenasycené | 10,13 g |
| –– polynenasycené | 2,35 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 14,33 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 127 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 47,06 g |
| – cukry | 21,18 g |
| ––– laktóza | 3,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g kedlubny | Kedluben čerstvý | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla (nebo oleje) | Máslo kravské | 10 g |
| 25-30 g 25-30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 27.5 g |
| 400 ml 400 ml vývaru (podle potřeby) | Vývar masový | 400 ml |
| 120 ml 120 ml smetany ke šlehání (nebo 180 g husté zakysané smetany) | Smetana kravská sladká 30% | 120 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce čerstvého kopru (nebo 1 lžička sušeného) | Kopr nať čerstvý | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr (na dochucení) | Cukr bílý | |
| ocet (na dochucení) | Ocet lihový |