Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mrkváky-mrkvové bochánky (buchty))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie15 271 kJ /
3 650 kcal
Bílkoviny79,95 g
– z toho živočišné bílkoviny12,95 g
– z toho rostlinné bílkoviny67,00 g
Tuky111,58 g
– nasycené64,76 g
– nenasycené41,74 g
–– mononenasycené33,09 g
–– polynenasycené8,65 g
––– omega 30,88 g
Vláknina31,90 g
Cholesterol 508 mg
Sodík 1,33 g
Sůl3,28 g
Sacharidy492,65 g
– cukry141,71 g
––– laktóza13,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hladké mouky (nebo směs hladké a polohrubé) Mouka pšeničná hladká 500 g
250 ml 250 ml mléka (dle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
2 lžíce 2 lžíce rumu Rum 34 ml
80 g 80 g cukru krupice Cukr bílý 80 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
30 g 30 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 30 g
80 g 80 g rozpuštěného másla Máslo kravské 80 g
2 špetky 2 špetky soli Sůl mořská 2 g
1 lžička 1 lžička strouhané citronové kůry Citronová kúra čerstvá 5 g
500 g 500 g mrkve Mrkev čerstvá 500 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
cukr krupice (dle sladkosti mrkve) Cukr bílý
šťáva z 1 citronu Šťáva z citrónu
kůra z 1 kůra z 1 citronu Citrón čerstvý 90 g
1 lžička 1 lžička mleté skořice Skořice ceylonská mletá 5 g
1 hrst 1 hrst rozinek máčených v rumu (nebo brusinek) Rozinky 50 g
1 1 velké jablko (nemusí být) Jablko čerstvé 150 g
5 lžic 5 lžic rumu Rum 85 ml
3 lžíce 3 lžíce másla Máslo kravské 30 g
moučkový cukr Cukr bílý
tuk na vymazání plechu Margarín

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.