Nutriční hodnoty (Mrkváky-mrkvové bochánky (buchty))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 271 kJ / 3 650 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 67,00 g |
| Tuky | 111,58 g |
| – nasycené | 64,76 g |
| – nenasycené | 41,74 g |
| –– mononenasycené | 33,09 g |
| –– polynenasycené | 8,65 g |
| ––– omega 3 | 0,88 g |
| Vláknina | 31,90 g |
| Cholesterol | 508 mg |
| Sodík | 1,33 g |
| Sůl | 3,28 g |
| Sacharidy | 492,65 g |
| – cukry | 141,71 g |
| ––– laktóza | 13,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky (nebo směs hladké a polohrubé) | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 250 ml 250 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 80 g 80 g cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 80 g 80 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 80 g |
| 2 špetky 2 špetky soli | Sůl mořská | 2 g |
| 1 lžička 1 lžička strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| 500 g 500 g mrkve | Mrkev čerstvá | 500 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| cukr krupice (dle sladkosti mrkve) | Cukr bílý | |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1 hrst 1 hrst rozinek máčených v rumu (nebo brusinek) | Rozinky | 50 g |
| 1 1 velké jablko (nemusí být) | Jablko čerstvé | 150 g |
| 5 lžic 5 lžic rumu | Rum | 85 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín |