Nutriční hodnoty (Jablkový perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 434 kJ / 4 167 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,30 g |
| Tuky | 173,56 g |
| – nasycené | 36,28 g |
| – nenasycené | 122,49 g |
| –– mononenasycené | 83,86 g |
| –– polynenasycené | 38,63 g |
| ––– omega 3 | 8,57 g |
| Vláknina | 44,80 g |
| Cholesterol | 557 mg |
| Sodík | 439 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 549,50 g |
| – cukry | 270,03 g |
| ––– laktóza | 9,53 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
| 150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 150-200 ml 150-200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 175 ml |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 3 3 větší jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 3 lžíce 3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 75 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaového pudinku | Puding v prášku | |
| 1 lžíce 1 lžíce majonézy | Majonéza | 15 g |
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1 lžička 1 lžička perníkového koření | Perníkové koření | 5 g |
| 100 g 100 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 1 1 Ledové kaštany | Čokoládová tyčinka | |
| 1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| kousek kousek másla | Máslo kravské |