Nutriční hodnoty (Špenátové těstoviny (nejen) s mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 994 kJ / 1 911 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 71,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,22 g |
| Tuky | 64,88 g |
| – nasycené | 24,64 g |
| – nenasycené | 33,20 g |
| –– mononenasycené | 25,78 g |
| –– polynenasycené | 7,42 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 22,21 g |
| Cholesterol | 439 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 3,76 g |
| Sacharidy | 209,10 g |
| – cukry | 17,58 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g těstovin | Těstoviny pšeničné | 250 g |
| 400 g 400 g rozmraženého špenátu - listový nebo protlak | Špenát čerstvý | 400 g |
| 1 1 cibule velká | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| muškátový květ dle chuti, není nutný | Muškát květ sušený | |
| 100 g 100 g sýru dle chuti - Niva, Gouda, Čedar... | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 250 g 250 g mletého masa - míchané | Vepřový ořez | 250 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |