Nutriční hodnoty (Brambory se dvěma druhy hub na kyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 294 kJ / 309 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,37 g |
| Tuky | 8,73 g |
| – nasycené | 5,48 g |
| – nenasycené | 2,87 g |
| –– mononenasycené | 2,63 g |
| –– polynenasycené | 0,24 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 13,20 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 25 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 44,86 g |
| – cukry | 7,21 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 4-5 brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| 4-5 lžic 4-5 lžic hub ve sladkokyselém nálevu (bez nálevu) | Hřib čerstvý | 67.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 2 2 rovné lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| kopr (nebo majoránka) na dochucení | Kopr nať čerstvý | |
| vejce uvařená natvrdo (nebo na hniličku) | Vejce slepičí |