

Zapečené žampiony se smetanou
Suroviny
- 75 dkg žampionů
- 15 dkg anglické slaniny
- 1 větší cibule
- sůl
- pepř
- houbové koření
- olej
- 250 ml smetany ke šlehání
- 10 dkg strouhaného sýra
Postup přípravy receptu
Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme nakrájenou slaninu na kostičky a necháme mírně vyškvařit.
Mezitím se nakrájíme žampiony na čtvrtky. Přidáme je k cibulovému základu a okořeníme solí, pepřem a houbovým kořením. Pomalu opékáme asi 3-5 minut.
Horkou směs přendáme do pekáčku, zalijeme celou smetanou a podle chuti ještě dochutíme.
Dáme do trouby na 220°C a pečeme asi 25-30 minut (až smetana zhoustne).
10 minut před koncem zasypeme sýrem, zamícháme a necháme dojít.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se na mimibazaru.sk a nestihla jsem vyfotit :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečené žampiony se smetanou
-
Mňamka
Určitě jsem nedělala naposledy
-
Výbormé, děkuji! :)
Jen zapékat na 220° se mi zdá moc.. pekla jsem na méně a povedlo se :) -
magdalenka: DÍKY MOC
-
Jindřich: nelúpať, nemá to zmysel - ľudia to robia radi, nevedno prečo...šampiňóny z konzervy môžete použiť, ale čerstvé sú chutnejšie určite.
-
majka: To víte - mužský
Prosím Vás, ty žampiony se musí loupat? A bylo by možné použít sterilované? Díky
-
Erička bude pěkná pipka, tu bych doma nechtěl. Možná by si měla ujasnit rozdíl mezi kořením a dochucovadlem.
-
Výborný recept
díky za něj, moc jsme si pochutnali
-
Zkuste to ještě zapéci s brambůrkami....je to eňo ňuňo
-
Erička: nikdo vás nenutí toto koření používat a vaše nemístné poznámky nestojí ani za komentář, ale přesto vařte podle svého a do druhých se jen tak nenavážejte. Díky
-
Určitě bych se nad takovou dobrotou neurazila
-
Erička: nevím, jaké konkrétní koření použila autorka, ale např. na tomto http://www.koreni.cz/detail.php?pid=380 nevidím nic, proč by mělo skončit v žumpě
-
"Houbové koření" je zase co? Tyhle ochucovadla naházet do žumpy!
-
Jůů, to si dokážu na svém talíři docela dobře představit