Zapečené žampiony se smetanou

majka Kuchařka: majka

Houby 12 názorů

Suroviny

75 dkg žampionů
15 dkg anglické slaniny
1 větší cibule
sůl
pepř
houbové koření
olej
250 ml smetany ke šlehání
10 dkg strouhaného sýra
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme nakrájenou slaninu na kostičky a necháme mírně vyškvařit.

  2. Mezitím se nakrájíme žampiony na čtvrtky. Přidáme je k cibulovému základu a okořeníme solí, pepřem a houbovým kořením. Pomalu opékáme asi 3-5 minut.

  3. Horkou směs přendáme do pekáčku, zalijeme celou smetanou a podle chuti ještě dochutíme.

  4. Dáme do trouby na 220°C a pečeme asi 25-30 minut (až smetana zhoustne).

  5. 10 minut před koncem zasypeme sýrem, zamícháme a necháme dojít.

Poznámka

Inspirovala jsem se na mimibazaru.sk a nestihla jsem vyfotit :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 561 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené žampiony se smetanou

  • Lucis Lucis

    Výbormé, děkuji! :)
    Jen zapékat na 220° se mi zdá moc.. pekla jsem na méně a povedlo se :)

    Odpovědět

  • Jindřich Jindřich(neregistrovaný)

    magdalenka: DÍKY MOC :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jindřich: nelúpať, nemá to zmysel - ľudia to robia radi, nevedno prečo...šampiňóny z konzervy môžete použiť, ale čerstvé sú chutnejšie určite.

    Odpovědět

  • Jindřich Jindřich(neregistrovaný)

    majka: To víte - mužský :-p Prosím Vás, ty žampiony se musí loupat? A bylo by možné použít sterilované? Díky :-K

    Odpovědět

  • Tom Tom(neregistrovaný)

    Erička bude pěkná pipka, tu bych doma nechtěl. Možná by si měla ujasnit rozdíl mezi kořením a dochucovadlem.

    Odpovědět

  • akire akire(neregistrovaný)

    Výborný recept :yes: díky za něj, moc jsme si pochutnali :-)

    Odpovědět

  • helena116 helena116

    Zkuste to ještě zapéci s brambůrkami....je to eňo ňuňo :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • majka majka(neregistrovaná)

    Erička: nikdo vás nenutí toto koření používat a vaše nemístné poznámky nestojí ani za komentář, ale přesto vařte podle svého a do druhých se jen tak nenavážejte. Díky ;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Určitě bych se nad takovou dobrotou neurazila:-):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Erička: nevím, jaké konkrétní koření použila autorka, ale např. na tomto http://www.koreni.cz/detail.php?pid=380 nevidím nic, proč by mělo skončit v žumpě:-!

    Odpovědět

  • Erička Erička(neregistrovaná)

    "Houbové koření" je zase co? Tyhle ochucovadla naházet do žumpy!

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Jůů, to si dokážu na svém talíři docela dobře představit:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: žampiony se smetanou zapecene žampióny se smetanou zapečené žampiony plněné žampiony zapečené se smetanou zapečené houby se smetanou a slaninou plněné zapečené žampiony se smetanou musí se žampióny loupat zapecene houby se smetanou plnene zampiony se smetanou zapečené houby se šlehačkou žampióny zapecene se smetanou musí se loupat žampiony houby na anglické slanině se šlehačkou zapékané žampiony se smetanou houby na slanině se smetanou houby se slehackou zapečené žampiony se šlehačkou žampiony na smetaně žampiony zapečené se smetanou musi se zampiony loupat?

Zapomněl/a jsem heslo