Nutriční hodnoty (Hovězí vývar s morkovou kostí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 048 kJ / 1 207 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,62 g |
| Tuky | 101,02 g |
| – nasycené | 25,45 g |
| – nenasycené | 52,50 g |
| –– mononenasycené | 42,04 g |
| –– polynenasycené | 10,46 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 9,97 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 276 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 18,10 g |
| – cukry | 6,62 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího žebra | Hovězí žebra | 1000 g |
| 2 2 morkové kosti | Kost hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1-2 1-2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky celého pepře | Pepř černý | 3.5 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky nového koření | Nové koření | 2.5 g |
| 1 1 cibule i se slupkou | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 4 l 4 l studené vody | Voda | 4000 ml |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| nať libečku | Libeček čerstvý | |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá |