Nutriční hodnoty (Jablečný / hruškový krémový sen - řez)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 266 kJ / 4 844 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,08 g |
| Tuky | 270,83 g |
| – nasycené | 131,07 g |
| – nenasycené | 116,70 g |
| –– mononenasycené | 92,83 g |
| –– polynenasycené | 23,87 g |
| ––– omega 3 | 6,10 g |
| Vláknina | 32,20 g |
| Cholesterol | 1,87 g |
| Sodík | 1,15 g |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 460,50 g |
| – cukry | 291,33 g |
| ––– laktóza | 32,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 160 g 160 g cukru krupice | Cukr bílý | 160 g |
| 50 ml 50 ml oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 70 ml 70 ml vlažné vody | Voda | 70 ml |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| necelý prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 kg 1 kg jablek (hrušek) oloupaných, nastrouhaných - čistá váha | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 0,5 0,5 balení vanilkového pudinku | Puding v prášku | 20 g |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| pečící papír na vyložení plechu | ||
| 500 ml 500 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
| 1 1 ztužovač šlehačky - není nutný, pokud máme vysokoprocentní smetanu | Ztužovač šlehačky | |
| 250 g 250 g měkké tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 200 g 200 g pomazánkové máslo přírodní, nebo o jeden tvaroh navíc | Pomazánka mléčná | 200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| moučkový cukr dle chuti | Cukr bílý | |
| pečící papír na vyložení plechu | ||
| skořice mletá nebo kakao | Skořice ceylonská mletá |