Nutriční hodnoty (Ředkvičkové tzatziky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 379 kJ / 330 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,87 g |
| Tuky | 12,95 g |
| – nasycené | 8,41 g |
| – nenasycené | 3,61 g |
| –– mononenasycené | 3,21 g |
| –– polynenasycené | 0,41 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 8,04 g |
| Cholesterol | 37 mg |
| Sodík | 148 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 25,49 g |
| – cukry | 16,86 g |
| ––– laktóza | 10,83 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 svazky 2 svazky ředkviček | Ředkvička čerstvá | 220 g |
| 250 g 250 g řeckého jogurtu (nebo husté zakysané smetany) | Jogurt řecký 5% | 250 ml |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1 lžička 1 lžička vinného octu | Ocet lihový | 5 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce kopru | Kopr nať čerstvý | 37.5 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pár kapek kapek olivového oleje | Olej olivový |