Nutriční hodnoty (Kynuté vafle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 823 kJ / 2 109 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,35 g |
| Tuky | 94,85 g |
| – nasycené | 49,98 g |
| – nenasycené | 36,17 g |
| –– mononenasycené | 29,91 g |
| –– polynenasycené | 6,26 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 7,82 g |
| Cholesterol | 991 mg |
| Sodík | 453 mg |
| Sůl | 1,01 g |
| Sacharidy | 241,24 g |
| – cukry | 69,06 g |
| ––– laktóza | 18,98 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 375 ml 375 ml vlažného mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 375 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce cukru | Cukr bílý | 37.5 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 75 g 75 g másla | Máslo kravské | 75 g |
| tuk k potřebí vaflovače | Margarín | |
| cukr moučka | Cukr bílý | |
| ovoce | Jahody čerstvé |