Nutriční hodnoty (Petrželová pasta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 925 kJ / 699 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,64 g |
| Tuky | 61,66 g |
| – nasycené | 7,55 g |
| – nenasycené | 51,54 g |
| –– mononenasycené | 36,71 g |
| –– polynenasycené | 14,83 g |
| ––– omega 3 | 4,53 g |
| Vláknina | 6,76 g |
| Cholesterol | 24 mg |
| Sodík | 475 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 18,80 g |
| – cukry | 11,88 g |
| ––– laktóza | 2,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 svazky 2 svazky petrželová nať | Petržel nať čerstvá | 120 g |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku nebo víc | Česnek čerstvý | 14 g |
| 40 g 40 g strouhaného sýra nejlepší je parmazán nebo i niva | Sýr kravský tvrdý 30% | 40 g |
| sůl | Sůl mořská |