Nutriční hodnoty (Jablkové lívance)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 124 kJ / 1 464 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,52 g |
| Tuky | 51,51 g |
| – nasycené | 9,30 g |
| – nenasycené | 35,80 g |
| –– mononenasycené | 20,72 g |
| –– polynenasycené | 15,08 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 18,80 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 325 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 190,25 g |
| – cukry | 103,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 60 g 60 g mandlové mouky | Mouka mandlová | 60 g |
| 60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 300 g 300 g jemně strouhaných jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku sušeného droždí | Droždí sušené | 4 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| citronová kůra z půlky půlky citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| olej na smažení | Olej řepkový |