Nutriční hodnoty (Borůvkové galetky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 10 032 kJ / 2 398 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,75 g |
| Tuky | 124,80 g |
| – nasycené | 66,60 g |
| – nenasycené | 55,16 g |
| –– mononenasycené | 41,06 g |
| –– polynenasycené | 14,10 g |
| ––– omega 3 | 1,49 g |
| Vláknina | 25,10 g |
| Cholesterol | 306 mg |
| Sodík | 423 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 267,46 g |
| – cukry | 90,66 g |
| ––– laktóza | 0,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 40 g 40 g loupaných mletých mandlí | Mandle loupané mleté | 40 g |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 4 lžíce 4 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 48 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 5 lžic 5 lžic studené vody | Voda | 90 ml |
| 400 g 400 g borůvek | Borůvky čerstvé | 400 g |
| trocha trocha třtinového cukru na posypání borůvek | Cukr třtinový | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské |