Nutriční hodnoty (Bylinková hovězí líčka na houbách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 536 kJ / 1 323 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 173,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 171,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,82 g |
| Tuky | 62,97 g |
| – nasycené | 32,03 g |
| – nenasycené | 28,81 g |
| –– mononenasycené | 25,08 g |
| –– polynenasycené | 3,73 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 6,16 g |
| Cholesterol | 424 mg |
| Sodík | 1,20 g |
| Sůl | 2,85 g |
| Sacharidy | 14,35 g |
| – cukry | 8,28 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 750 g 750 g hovězích líček | Hovězí líčka | 750 g |
| 50 g 50 g uzeného špeku | Špek | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 velká cibule (nebo dvě střední) | Cibule čerstvá | 70 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| rozmarýn (nebo tymián) | Rozmarýn sušený | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| hrst hrst sušených hub (lze i čerstvé - dle možností) | Houby sušené směs | |
| vývar dle potřeby | Vývar hovězí | |
| jíška | Jíška máslová | |
| cca 100 ml 100 ml smetany ke šlehání, nemusí být | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |