Nutriční hodnoty (Salát z opečených batátů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 259 kJ / 1 974 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,01 g |
Tuky | 41,00 g |
– nasycené | 5,06 g |
– nenasycené | 34,99 g |
–– mononenasycené | 24,77 g |
–– polynenasycené | 10,22 g |
––– omega 3 | 0,87 g |
Vláknina | 25,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,85 g |
Sacharidy | 359,37 g |
– cukry | 95,87 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g batátů (asi 2 veliké) | Batáty neloupané | 500 g |
1 1 polévková lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
konzerva konzerva černých nebo červených fazolí (asi 375 g) zcezených a propláchnutých vodou | ||
3 3 zelené cibulky nakrájené na tenko | Cibulka jarní čerstvá | |
1 1 střední zelená nebo červená paprika nakrájená na malé kousky | ||
1 hrnek 1 hrnek (250 g) kukuřice (může být i rozmrazená) | Kukuřice sterilovaná | 250 g |
2 PL 2 PL medu | Med nepasterovaný | 72 g |
2 PL 2 PL Dijon hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
2 PL 2 PL citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
2 PL 2 PL olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
sůl podle chuti | Sůl mořská | |
pepř podle chuti | Pepř černý | |
špetka špetka kajanského pepře (nemusí být) | Pepř černý |