Nutriční hodnoty (Salát z opečených batátů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 259 kJ / 1 974 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,01 g |
| Tuky | 41,00 g |
| – nasycené | 5,06 g |
| – nenasycené | 34,99 g |
| –– mononenasycené | 24,77 g |
| –– polynenasycené | 10,22 g |
| ––– omega 3 | 0,87 g |
| Vláknina | 25,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,57 g |
| Sůl | 3,85 g |
| Sacharidy | 359,37 g |
| – cukry | 95,87 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g batátů (asi 2 veliké) | Batáty neloupané | 500 g |
| 1 1 polévková lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| konzerva konzerva černých nebo červených fazolí (asi 375 g) zcezených a propláchnutých vodou | ||
| 3 3 zelené cibulky nakrájené na tenko | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 střední zelená nebo červená paprika nakrájená na malé kousky | ||
| 1 hrnek 1 hrnek (250 g) kukuřice (může být i rozmrazená) | Kukuřice sterilovaná | 250 g |
| 2 PL 2 PL medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 2 PL 2 PL Dijon hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
| 2 PL 2 PL citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 2 PL 2 PL olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| sůl podle chuti | Sůl mořská | |
| pepř podle chuti | Pepř černý | |
| špetka špetka kajanského pepře (nemusí být) | Pepř černý |