Nutriční hodnoty (Bramboráčky se škvarky, celerem a jarní cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 130 kJ / 1 704 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,89 g |
| Tuky | 91,05 g |
| – nasycené | 34,80 g |
| – nenasycené | 49,04 g |
| –– mononenasycené | 39,63 g |
| –– polynenasycené | 9,41 g |
| ––– omega 3 | 0,75 g |
| Vláknina | 25,62 g |
| Cholesterol | 339 mg |
| Sodík | 687 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 161,28 g |
| – cukry | 19,34 g |
| ––– laktóza | 8,17 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g brambor | Brambor zimní | 700 g |
| 2/3 hrnku 2/3 hrnku horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 166.6666716337204 ml |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 100 g 100 g škvarků | Škvarky | 100 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| olej (nebo sádlo) na smažení | Olej řepkový |