Nutriční hodnoty (Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 915 kJ / 1 653 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 84,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,26 g |
| Tuky | 38,35 g |
| – nasycené | 15,10 g |
| – nenasycené | 18,24 g |
| –– mononenasycené | 14,02 g |
| –– polynenasycené | 4,22 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 13,15 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 279 mg |
| Sůl | 0,58 g |
| Sacharidy | 218,13 g |
| – cukry | 17,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g mletého vepřového masa | Vepřová plec | 400 g |
| 1 plechovka 1 plechovka krájených rajčat | Rajče červené čerstvé | |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 hrnek 1 hrnek rýže | Rýže bílá | 250 g |
| 2-3 hrnky 2-3 hrnky vývaru (masového nebo zeleninového) | Vývar masový | 625 ml |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| mražený hrášek | Hrášek zelený mražený | |
| pár lístků lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
| chilli pasta (podle chuti) | Chilli omáčka | |
| 100 g 100 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |