Nutriční hodnoty (Kakaový dort s broskvovou pěnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 208 kJ / 2 201 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,75 g |
| Tuky | 73,69 g |
| – nasycené | 11,06 g |
| – nenasycené | 57,25 g |
| –– mononenasycené | 40,45 g |
| –– polynenasycené | 16,80 g |
| ––– omega 3 | 4,55 g |
| Vláknina | 15,75 g |
| Cholesterol | 267 mg |
| Sodík | 218 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 331,88 g |
| – cukry | 136,88 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 37.5 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá | |
| 400-500 400-500 g vypeckovaných broskví | Dužina broskve čerstvá | |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 400 g 400 g tvarohu v kostce | Tvaroh polotučný | 400 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání (33%) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 6 plátků 6 plátků želatiny | Želatina vepřová |