Nutriční hodnoty (Pečené brambory s tuňákovou zálivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 969 kJ / 710 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,48 g |
| Tuky | 20,64 g |
| – nasycené | 13,02 g |
| – nenasycené | 5,86 g |
| –– mononenasycené | 5,27 g |
| –– polynenasycené | 0,59 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 14,17 g |
| Cholesterol | 87 mg |
| Sodík | 151 mg |
| Sůl | 0,29 g |
| Sacharidy | 100,44 g |
| – cukry | 16,15 g |
| ––– laktóza | 8,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500-600 g 500-600 g brambor | Brambor zimní | 550 g |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| lžička lžička koření na americké brambory | Grilovací koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| konzerva tuňáka v oleji | Tuňák ve vlastní šťávě | |
| 100 g 100 g ricotty | Ricotta | 100 g |
| 100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce mléka nebo smetany | Mléko kravské polotučné 1,5% | 22.5 ml |
| 1/2 1/2 červené cibule | Cibule červená čerstvá | 34.5 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| nasekaný kopr | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |