Nutriční hodnoty (Jehněčí na majoránce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 656 kJ / 3 742 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 229,72 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 210,88 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,84 g | 
| Tuky | 267,42 g | 
| – nasycené | 147,98 g | 
| – nenasycené | 107,79 g | 
| –– mononenasycené | 94,65 g | 
| –– polynenasycené | 13,14 g | 
| ––– omega 3 | 1,55 g | 
| Vláknina | 43,43 g | 
| Cholesterol | 1,23 g | 
| Sodík | 2,64 g | 
| Sůl | 6,34 g | 
| Sacharidy | 92,79 g | 
| – cukry | 17,55 g | 
| ––– laktóza | 1,20 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg předního jehněčího masa | Jehněčí kýta | 1000 g | 
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g | 
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 500 ml 500 ml vývaru | Vývar hovězí | 500 ml | 
| sůl | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g | 
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g | 
| vývar z jehněčího | Vývar hovězí | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g | 
| 1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g | 
| 1 hrnek 1 hrnek sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
| 700 700 g celeru, oloupaného a nakrájeného na kostky | ||
| 2 2 oloupané stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g | 
| 100 g 100 g nasekaného másla | Máslo kravské | 100 g | 
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 2 plechovky 2 plechovky hrášku | Hrášek zelený | |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g | 
 
	