Nutriční hodnoty (Třený beránek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 922 kJ / 4 284 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 231,24 g |
| – nasycené | 31,88 g |
| – nenasycené | 185,50 g |
| –– mononenasycené | 55,50 g |
| –– polynenasycené | 130,00 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 924 mg |
| Sůl | 2,80 g |
| Sacharidy | 481,40 g |
| – cukry | 256,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 250 g 250 g cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 200 ml 200 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 200 ml |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| kandované ovoce | Citron kandovaný | |
| sádlo (na vymazání formy) | Sádlo vepřové | |
| hrubá mouka (na vysypání formy) | Mouka pšeničná hrubá |