Nutriční hodnoty (Kynutý věnec ze špaldové mouky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 16 979 kJ / 4 058 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,97 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 98,00 g |
Tuky | 119,80 g |
– nasycené | 39,47 g |
– nenasycené | 64,55 g |
–– mononenasycené | 29,01 g |
–– polynenasycené | 35,54 g |
––– omega 3 | 1,04 g |
Vláknina | 66,00 g |
Cholesterol | 576 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 525,65 g |
– cukry | 150,46 g |
––– laktóza | 19,51 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g špaldové mouky Babiččina volba | Mouka špaldová hrubá | 300 g |
200 g 200 g hladké mouky na kynuté těsto Babiččina volba | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
80 ml 80 ml rumu | Rum | 80 ml |
50 g 50 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 50 g |
2 2 žloutky + 1 vejce na potření | Vaječný žloutek | 46 g |
60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
10 g 10 g sušeného droždí | Droždí sušené | 10 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
140 ml 140 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 140 ml |
120 g 120 g máku | Mák modrý | 120 g |
30 ml 30 ml rumu | Rum | 30 ml |
2 2 vrchovaté lžíce povidel + další povidla na potření | Povidla | |
2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |