Tvarohový ,,cheescake,,

Mikayla Kuchař:

8 porcí Dorty 1 názor

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů
Buďte první a přidejte fotografii
55

Suroviny

Na náplň:
500 gramů měkkého tvarohu
190 gramů zakysané smetany
60 gramů vanilkového cukru
4 vejce
1 citron
Na korpus:
300 gramů máslových sušenek
150 gramů másla
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme korpus. Máslové sušenky rozdrtíme tak, aby připomínaly strouhanku a dáme je do mísy. Přidáme k nim změklé máslo a rukama hněteme dokud se nám vše nespojí.

  2. Vezmeme formu na dort (nejlépe o průměru 26 cm) a těsto rovnoměrně rozmačkáme po celém dně a asi 3 centimetry do bočních okrajů. Takto vzniklý korpus dáme do vyhřáté trouby na 120 stupňů a pečeme 10 minut.

  3. Mezitím si do mísy dáme tvaroh s cukrem a mixérem rozmixujeme. Postupně přidáme vejce. Po chvíli nám vznikne hladká hmota, do které už jen vmícháme zakysanou smetanu, citronovou kůru a šťávu z půlky citronu.

  4. Z trouby vytáhneme korpus, nalijeme do něj náplň a vrátíme do trouby, kde budeme cheesecake hodinu péct na 120 °C.

Poznámka

Že je cheescake hotový poznáte podle zlatavě-hnědé krustičky na povrchu. Během pečení neotvírejte troubu a nezkoušejte špejlový test, zda je dort hotový :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohový ,,cheescake,,

  • Martina Chmelařová Martina Chmelařová(neregistrovaný)

    tento týden vyzkouším synovi k svátku, tak jsem zvědavá, jak dopadne :-8:-8:-8

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo