Nutriční hodnoty (Špaldový jablečný štrúdl)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 15
| Energie | 16 897 kJ / 4 038 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 74,22 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,66 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,56 g | 
| Tuky | 136,03 g | 
| – nasycené | 78,87 g | 
| – nenasycené | 49,81 g | 
| –– mononenasycené | 41,36 g | 
| –– polynenasycené | 8,45 g | 
| ––– omega 3 | 0,99 g | 
| Vláknina | 72,40 g | 
| Cholesterol | 616 mg | 
| Sodík | 721 mg | 
| Sůl | 1,11 g | 
| Sacharidy | 593,12 g | 
| – cukry | 295,62 g | 
| ––– laktóza | 1,12 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 300 g | 
| 1 1 vejce + 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g | 
| 120 g 120 g změklého másla | Máslo kravské | 120 g | 
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml | 
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g krupicového cukru | Cukr bílý | 50 g | 
| asi 50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml | 
| 6 6 jablek | Jablko čerstvé | 900 g | 
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g | 
| 6 lžic 6 lžic strouhanky | Strouhanka pšeničná | 90 g | 
| 6 lžic 6 lžic cukru | Cukr bílý | 150 g | 
| 4 lžičky 4 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 32 g | 
| dle chuti rozinky, ořechy | Vlašské ořechy | 
 
	