Nutriční hodnoty (Kroupy (nejen) se zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 10 542 kJ / 2 520 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,82 g |
| Tuky | 173,22 g |
| – nasycené | 83,28 g |
| – nenasycené | 87,68 g |
| –– mononenasycené | 72,73 g |
| –– polynenasycené | 14,96 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 33,16 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 7,21 g |
| Sůl | 18,00 g |
| Sacharidy | 192,70 g |
| – cukry | 40,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 200 g 200 g velkých krup | Kroupy ječné | 200 g |
| 500 g 500 g kysaného zelí - okapaného | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej nebo sádlo | Olej řepkový | |
| cca 200 g 200 g gazdovské (anglické, moravské...) slaniny nebo uzené maso | Špek | 200 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 plnější lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| cca 1 lžíce 1 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 12 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |