Nutriční hodnoty (Jablečná buchta se skořicí a čokoládovou polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 478 kJ / 5 372 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 72,38 g |
| Tuky | 181,62 g |
| – nasycené | 109,94 g |
| – nenasycené | 54,00 g |
| –– mononenasycené | 40,06 g |
| –– polynenasycené | 13,94 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 62,50 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 874 mg |
| Sůl | 1,92 g |
| Sacharidy | 791,90 g |
| – cukry | 428,50 g |
| ––– laktóza | 14,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 600 g |
| 400 g 400 g dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 400 g |
| 300 g 300 g cukru krupice | Cukr bílý | 300 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 5 lžic 5 lžic prosátého BIO kakaa | Kakao prášek | 125 g |
| 2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
| 2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů | Kypřící prášek bez fosfátů | 10 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 140 g 140 g kvalitní čokolády | Čokoláda mléčná 30% | 140 g |
| 4 lžíce 4 lžíce kokosového oleje | Olej kokosový | 80 ml |
| (lze použít i sladidlo - nějaký sirup nebo med) | E951 - Aspartam |