Nutriční hodnoty (Pečené kuřecí maso s chřestem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 698 kJ / 2 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 378,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 363,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,53 g |
Tuky | 77,12 g |
– nasycené | 43,23 g |
– nenasycené | 30,58 g |
–– mononenasycené | 24,90 g |
–– polynenasycené | 5,68 g |
––– omega 3 | 2,95 g |
Vláknina | 25,70 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 2,87 g |
Sůl | 7,15 g |
Sacharidy | 80,33 g |
– cukry | 45,83 g |
––– laktóza | 29,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 menší kuřecí prsa (nebo stehenní řízky, paličky, špalíčky - bez kůže) | Kuře prso | 1400 g |
cca 600 g 600 g chřestu | Chřest zelený čerstvý | 600 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
cca 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
muškátový květ | Muškát květ sušený | |
1 lžička 1 lžička vegety nebo jiného koření (nemusí být) | Kořenící směs sypká | 5 g |
600 ml 600 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 600 ml |
lžíce lžíce petrželky nebo pažitky... | Petržel nať čerstvá | |
4 plátky 4 plátky šunky | Šunka vepřová vařená | 80 g |
olej nebo máslo na smažení | Olej řepkový | |
bylinky na ozdobení | Petržel nať čerstvá |