Domácí štrůdl

Suroviny

500 g hladká mouka
2 vejce
300 g jogurt bílý
2 zarovnaná kávová lžička soli
2 polévkové lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Všetky ingrediencie dáme do DP. Na stôl rozprestrieme plátený obrus, posypeme hladkou múkou a cesto rozvaľkáme. Cesto občas obrátime a vaľkáme ďalej. Keď je už rozvaľkané, pomúčenými rukami ho povyťahujeme, koľko sa dá, aby bolo tenké a čo najväčšie. Potom plníme plnkou, makom, čerešňami atd.

  2. Potrieme rozpusteným maslom a dáme do vyhriatej rúry piecť na 160 stupňov asi 45 minút. Po upečení štrúdľu vyberieme a ešte horúcu znovu potrieme rozpusteným maslom.

Komentáře k receptu Domácí štrůdl

Tématické fráze: domaci strudl recept na domácí štrůdl domácí štrudl recept domácí štrůdl od babičky štrůdl z domácí pekárny domácí štrúdl recepty těsto na štrůdl z domácí pekárny štrůdl nebo štrúdl štrůdl domácí domácí těsto na štrudl z pekárny recept domácí štrúdl výborný domácí štrůdl recept strudl v domaci pekarne domací študl recepty domaci strudl domácíštrudl domácí pekárna štrůdl štrudl z pekárný domaci strudly domci strudl