Nutriční hodnoty (Vepřové plátky podle Petra Voka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 269 kJ / 1 259 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 107,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,23 g |
| Tuky | 79,67 g |
| – nasycené | 34,75 g |
| – nenasycené | 40,08 g |
| –– mononenasycené | 33,25 g |
| –– polynenasycené | 6,83 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 908 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 17,39 g |
| – cukry | 5,85 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřové kýty (nebo pečeně) | Vepřová kýta | 500 g |
| 40 g 40 g libovější slaniny | Špek | 40 g |
| 50 ml 50 ml bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| sůl | Sůl mořská |