Griliášky

magdalenka Kuchař: magdalenka

Cukroví , Nepečené 17 názorů

Suroviny

250 g cukru krystal
250 g másla (nebo margarín Hera a pod.)
1 plechovka Salko
150 g mletých ořechů (nebo kokosu)
dortové oplatky podlouhlé - 8 ks
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukor upálime do bledohneda.

  2. Po častiach pridávame maslo, miešame. Keď je rozpustené maslo, vmiešame Salko. Miešame ďalej, kým nedostaneme homogénnu hmotu.

  3. Naposledy vmiešame orechy.

  4. Mierne vychladnutou hmotou tenko natierame oblátky, koľko vrstiev chceme (obyčajne natriem 3 a štvrtá navrch) a vystačia nám oplátky a zmes. Nenatierame až k okrajom.

  5. Zaťažíme a necháme v chlade. Krájame na druhý deň. Môžeme namáčať v čokoláde.

Poznámka

Grilážky sú veľmi rozšírené na Slovensku, patria v mnohých rodinách k vianočnej klasike.

Do podobných pridávam recept od Helly.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Griliášky

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: nemusia sa nechat odlezat, na druhy den su konzumovatelne. :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: aAno. Teraz som chutnala, asi potrebuju este odlezat. Nemam ich tak krasne tmave,ako ty. Mala som spravit silnejsi karamel
    Kolko ich nechavas odlezat:-?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: hore pisem o miernom vychladnuti hmoty...

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: To bude skvele. Nabuduce budem cakat asi 20 minut ,nez zacnem natierat oblatky.:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna, snáď budeš spokojná. Upravím hore v recepte, že nenatrieť hmotu až ku krajom.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Teď jsem je dělala , vyšlo to na 8 oplatek . První jsem dávala víc hmoty, ale stékalo to , asi jsem plnila moc horké a dávala až ke kraji oplatky. Pak jsem plnila další už opatrně, ne ke kraji z vychladlé hmoty a ty už nevytekly. Když jsem to zatížila, tak ještě něco vyteklo, ale je to v lednici a uvidíme zítra. Zátěž jsem sundala a dám ji tam , až to bude trošku prochlazené. Dělala jsem poprvé!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Miluska 1: :-K podobne.

    Odpovědět

  • Miluska 1 Miluska 1

    :-K děkuji a krásné Vánoce :yes: magdalenko

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Miluska 1: krajam na druhy den zubkovanym, nie teplym, pomaly a ide to bez problemov. :-K

    Odpovědět

  • Miluska 1 Miluska 1

    Zdravím, čím prosím krájíte, že je to tak krásně rovné? Horkým nožem, zoubkovaným? Děkuji:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    hosta: dik.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    mzappi: neporadim, zijem na Slovensku a u nas nie je problem ich kupit. Obycajne v odd., kde su hrozienka, mak, puding, prasok do peciva, varova cokolada a pod.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    mzappi: mají je v Kauflandu, u pečiva :-)

    Odpovědět

  • mzappi mzappi

    Dobré poledne Magdalenka,
    prosím poraďte, kam mám jít oplatky koupit, nebo se dají objednat přes internet? Děkuji Vám za odpověď.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Odeta Wollmanova: lepšie je dávať viac tenkých vrstiev. Inak to môže vytekať.
    Z detstva si pamätám maminkine grilážky, kde tiež bola len jedna hrubá vrstva hmoty, neviem, či tam nebol stužený tuk alebo čo, držalo to a nevytekalo.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: griliášky griliášky recepty recept na griliášky gr\iliašky griliažky griliaski recept grilazky grilazky recept veronika busova recepty-griliášky recepty -griliášky recept na grilijášky kde se dají koupit dortové oplatky vánoční griliášky recept griliášky gryliasky