Griliášky

Suroviny

250 g cukru krystal
250 g másla (nebo margarín Hera a pod.)
1 plechovka Salko
150 g mletých ořechů (nebo kokosu)
dortové oplatky podlouhlé - 8 ks

Postup přípravy receptu

  1. Cukor upálime do bledohneda.

  2. Po častiach pridávame maslo, miešame. Keď je rozpustené maslo, vmiešame Salko. Miešame ďalej, kým nedostaneme homogénnu hmotu.

  3. Naposledy vmiešame orechy.

  4. Mierne vychladnutou hmotou tenko natierame oblátky, koľko vrstiev chceme (obyčajne natriem 3 a štvrtá navrch) a vystačia nám oplátky a zmes. Nenatierame až k okrajom.

  5. Zaťažíme a necháme v chlade. Krájame na druhý deň. Môžeme namáčať v čokoláde.

Poznámka od kuchařky

Grilážky sú veľmi rozšírené na Slovensku, patria v mnohých rodinách k vianočnej klasike.

Do podobných pridávam recept od Helly.

Alternativy k tomuto receptu

Komentáře k receptu Griliášky

  • magdalenka magdalenka (autorka receptu))

    Veronika.Hrozna: s cokoladou je to vyssi level! :yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Já jen pro jistotu, posílám fotky, ono se to asi Vánoc nedočká! ;-);-);-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (autorka receptu))

    Veronika.Hrozna: som velmi rada, grilazky patria do nasho rodinneho striebra. Vzdy ma potesi, ak nieco z toho zachuti aj inym. Vdaka za priaznivu odozvu.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Opiekla som trošku orechy a namiesto celého masla som dala 200 gr, Hery maslovej a 50 gr.masla. Včera bol manžel nakúpiť a zobral jedno karamelové Salko a to som pridala k tomu. Je to fantastické !:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Tak a idem robiť griliášky, na zvláštne prianie. ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (autorka receptu))

    Veronika.Hrozna: nemusia sa nechat odlezat, na druhy den su konzumovatelne. :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: aAno. Teraz som chutnala, asi potrebuju este odlezat. Nemam ich tak krasne tmave,ako ty. Mala som spravit silnejsi karamel
    Kolko ich nechavas odlezat:-?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (autorka receptu))

    Veronika.Hrozna: hore pisem o miernom vychladnuti hmoty...

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: To bude skvele. Nabuduce budem cakat asi 20 minut ,nez zacnem natierat oblatky.:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (autorka receptu))

    Veronika.Hrozna, snáď budeš spokojná. Upravím hore v recepte, že nenatrieť hmotu až ku krajom.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Teď jsem je dělala , vyšlo to na 8 oplatek . První jsem dávala víc hmoty, ale stékalo to , asi jsem plnila moc horké a dávala až ke kraji oplatky. Pak jsem plnila další už opatrně, ne ke kraji z vychladlé hmoty a ty už nevytekly. Když jsem to zatížila, tak ještě něco vyteklo, ale je to v lednici a uvidíme zítra. Zátěž jsem sundala a dám ji tam , až to bude trošku prochlazené. Dělala jsem poprvé!

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (autorka receptu))

    Miluska 1: :-K podobne.

    Odpovědět

  • Miluska 1 Miluska 1

    :-K děkuji a krásné Vánoce :yes: magdalenko

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (autorka receptu))

    Miluska 1: krajam na druhy den zubkovanym, nie teplym, pomaly a ide to bez problemov. :-K

    Odpovědět

  • Miluska 1 Miluska 1

    Zdravím, čím prosím krájíte, že je to tak krásně rovné? Horkým nožem, zoubkovaným? Děkuji:-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: griliášky griliášky recepty recept na griliášky gr\iliašky griliažky griliaski recept grilazky grilazky recept veronika busova recepty-griliášky recepty -griliášky recept na grilijášky kde se dají koupit dortové oplatky vánoční griliášky recept griliášky gryliasky