Nutriční hodnoty (Hovězí na burgundský způsob)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 33 727 kJ / 8 061 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 392,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 343,53 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 48,83 g |
Tuky | 541,80 g |
– nasycené | 172,91 g |
– nenasycené | 362,73 g |
–– mononenasycené | 310,96 g |
–– polynenasycené | 51,77 g |
––– omega 3 | 0,93 g |
Vláknina | 92,55 g |
Cholesterol | 982 mg |
Sodík | 4,90 g |
Sůl | 11,50 g |
Sacharidy | 263,61 g |
– cukry | 68,97 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg hovězího masa (vhodného k dušení) | Hovězí kýta | 1500 g |
500 ml 500 ml červeného vína | Víno červené suché | 500 ml |
240 ml 240 ml olivového oleje | Olej olivový | 240 ml |
citronová šťáva (dle chuti) | Šťáva z citrónu | |
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
250 g 250 g slaniny | Špek | 250 g |
240 g 240 g pórku | Pórek čerstvý | 240 g |
240 g 240 g karotky | Mrkev čerstvá | 240 g |
480 g 480 g cibule | Cibule čerstvá | 480 g |
3 lžíce 3 lžíce česneku | Česnek čerstvý | 45 g |
120 g 120 g mouky hladké | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
250 ml 250 ml hovězího bujónu | Bujón hovězí | |
350 g 350 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 350 g |
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
2 lžíce 2 lžíce tymiánu čerstvého | Tymián sušený | 30 g |
200 g 200 g šalotky | Šalotka čerstvá | 200 g |
250 g 250 g hub (nejlépe shiitake) | Hřib čerstvý | 250 g |
4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku celého | Česnek čerstvý | 35 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
široké vaječné nudle | Těstoviny vaječné |