Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hovězí na burgundský způsob)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie33 727 kJ /
8 061 kcal
Bílkoviny392,36 g
– z toho živočišné bílkoviny343,53 g
– z toho rostlinné bílkoviny48,83 g
Tuky541,80 g
– nasycené172,91 g
– nenasycené362,73 g
–– mononenasycené310,96 g
–– polynenasycené51,77 g
––– omega 30,93 g
Vláknina92,55 g
Cholesterol 982 mg
Sodík 4,90 g
Sůl11,50 g
Sacharidy263,61 g
– cukry68,97 g
––– laktóza0,32 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,5 kg 1,5 kg hovězího masa (vhodného k dušení) Hovězí kýta 1500 g
500 ml 500 ml červeného vína Víno červené suché 500 ml
240 ml 240 ml olivového oleje Olej olivový 240 ml
citronová šťáva (dle chuti) Šťáva z citrónu
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje Olej olivový 33 ml
250 g 250 g slaniny Špek 250 g
240 g 240 g pórku Pórek čerstvý 240 g
240 g 240 g karotky Mrkev čerstvá 240 g
480 g 480 g cibule Cibule čerstvá 480 g
3 lžíce 3 lžíce česneku Česnek čerstvý 45 g
120 g 120 g mouky hladké Mouka pšeničná hladká 120 g
250 ml 250 ml hovězího bujónu Bujón hovězí
350 g 350 g rajčat Rajče červené čerstvé 350 g
1 1 pórek Pórek čerstvý
2 lžíce 2 lžíce tymiánu čerstvého Tymián sušený 30 g
200 g 200 g šalotky Šalotka čerstvá 200 g
250 g 250 g hub (nejlépe shiitake) Hřib čerstvý 250 g
4 lžíce 4 lžíce másla Máslo kravské 40 g
5 stroužků 5 stroužků česneku celého Česnek čerstvý 35 g
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
široké vaječné nudle Těstoviny vaječné

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.