Nutriční hodnoty (Hovězí na burgundský způsob)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 33 727 kJ / 8 061 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 392,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 343,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,83 g |
| Tuky | 541,80 g |
| – nasycené | 172,91 g |
| – nenasycené | 362,73 g |
| –– mononenasycené | 310,96 g |
| –– polynenasycené | 51,77 g |
| ––– omega 3 | 0,93 g |
| Vláknina | 92,55 g |
| Cholesterol | 982 mg |
| Sodík | 4,90 g |
| Sůl | 11,50 g |
| Sacharidy | 263,61 g |
| – cukry | 68,97 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg hovězího masa (vhodného k dušení) | Hovězí kýta | 1500 g |
| 500 ml 500 ml červeného vína | Víno červené suché | 500 ml |
| 240 ml 240 ml olivového oleje | Olej olivový | 240 ml |
| citronová šťáva (dle chuti) | Šťáva z citrónu | |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 250 g 250 g slaniny | Špek | 250 g |
| 240 g 240 g pórku | Pórek čerstvý | 240 g |
| 240 g 240 g karotky | Mrkev čerstvá | 240 g |
| 480 g 480 g cibule | Cibule čerstvá | 480 g |
| 3 lžíce 3 lžíce česneku | Česnek čerstvý | 45 g |
| 120 g 120 g mouky hladké | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| 250 ml 250 ml hovězího bujónu | Bujón hovězí | |
| 350 g 350 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 350 g |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce tymiánu čerstvého | Tymián sušený | 30 g |
| 200 g 200 g šalotky | Šalotka čerstvá | 200 g |
| 250 g 250 g hub (nejlépe shiitake) | Hřib čerstvý | 250 g |
| 4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku celého | Česnek čerstvý | 35 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| široké vaječné nudle | Těstoviny vaječné |