Nutriční hodnoty (Bramborové šišky / noky s ořechovou strouhankou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 999 kJ / 1 673 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,00 g |
| Tuky | 65,62 g |
| – nasycené | 35,44 g |
| – nenasycené | 23,80 g |
| –– mononenasycené | 21,20 g |
| –– polynenasycené | 2,60 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 28,60 g |
| Cholesterol | 671 mg |
| Sodík | 278 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 212,48 g |
| – cukry | 13,48 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vařených brambory ve slupce, vychladlých a oloupaných | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| cca 300 g 300 g hrubé mouky, dle moučnatosti brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 0,5 0,5 lžičky soli | Sůl mořská | |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| čerstvá strouhanka ze dvou rohlíků | Strouhanka pšeničná | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| cca 2 2 hrstky mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | |
| cukr krupice | Cukr bílý | |
| mletá skořice - nemusí být | Skořice ceylonská mletá | |
| rozpuštěné máslo | Máslo kravské | |
| zakysaná smetana nebo jogurt | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| moučkový cukr nebo med | Cukr bílý |