Nutriční hodnoty (Tarator - studená bulharská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 404 kJ / 814 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 66,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,47 g |
| Tuky | 40,10 g |
| – nasycené | 26,72 g |
| – nenasycené | 10,18 g |
| –– mononenasycené | 9,07 g |
| –– polynenasycené | 1,12 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 3,43 g |
| Cholesterol | 117 mg |
| Sodík | 325 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 44,68 g |
| – cukry | 37,82 g |
| ––– laktóza | 34,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g řeckého jogurtu | Jogurt řecký 5% | 800 ml |
| 1 1 salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| chilli koření | Chilli paprička mletá | |
| olivový olej | Olej olivový | |