Nutriční hodnoty (Ernstbrunnerský jablkový moučník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 220 kJ / 4 355 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,54 g |
| Tuky | 142,95 g |
| – nasycené | 79,47 g |
| – nenasycené | 53,33 g |
| –– mononenasycené | 44,37 g |
| –– polynenasycené | 8,96 g |
| ––– omega 3 | 0,96 g |
| Vláknina | 36,24 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 540 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 636,80 g |
| – cukry | 419,42 g |
| ––– laktóza | 14,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
| 800 g 800 g jablek | Jablko čerstvé | 800 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 5 lžic 5 lžic medu | Med nepasterovaný | 180 g |
| 2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku | Puding v prášku | 24 g |
| 50 g 50 g cukru krupice | Cukr bílý | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| hrst hrst mandlových lupínků | Mandle loupané |