Nutriční hodnoty (Vaječný řízek s květákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 198 kJ / 286 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 19,62 g |
| – nasycené | 6,34 g |
| – nenasycené | 8,70 g |
| –– mononenasycené | 7,10 g |
| –– polynenasycené | 1,60 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 536 mg |
| Sodík | 499 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 3,35 g |
| – cukry | 1,95 g |
| ––– laktóza | 1,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| cca 3 lžíce 3 lžíce jemně nasekaného vařeného květáku | Květák čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhaného sýru (třeba Gouda) | Sýr kravský tvrdý 30% | 30 g |
| 1 1 rovná lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| tuk na smažení | Olej řepkový | |
| hořčice | Hořčice plnotučná | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| rajče | Rajče červené čerstvé | |
| paprika | Paprika bílá čerstvá |