Nutriční hodnoty (Mrkvová roláda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 708 kJ / 2 320 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,44 g |
| Tuky | 77,12 g |
| – nasycené | 29,29 g |
| – nenasycené | 35,43 g |
| –– mononenasycené | 27,34 g |
| –– polynenasycené | 8,09 g |
| ––– omega 3 | 1,37 g |
| Vláknina | 9,26 g |
| Cholesterol | 1,14 g |
| Sodík | 721 mg |
| Sůl | 1,67 g |
| Sacharidy | 318,92 g |
| – cukry | 225,32 g |
| ––– laktóza | 16,22 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce (žloutky + bílky zvlášť) | Vejce slepičí | 280 g |
| 100 g 100 g hnědého cukru | Cukr třtinový | 100 g |
| 1 1 vanilkový cuzkr | ||
| 140 g 140 g jemně nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 140 g |
| 1 PL 1 PL oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |
| 250 g 250 g tvarohu (vanička) | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 190 g 190 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |
| 4 PL 4 PL moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| sáček ztužovače za studena dr.Oetkera (připravit dle návodu na sáčku sáčku !) | Ztužovač šlehačky |