Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Batátová polévka s cizrnou a burákovým máslem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie6 171 kJ /
1 475 kcal
Bílkoviny55,33 g
– z toho živočišné bílkoviny6,95 g
– z toho rostlinné bílkoviny48,38 g
Tuky52,75 g
– nasycené27,60 g
– nenasycené23,76 g
–– mononenasycené14,81 g
–– polynenasycené8,95 g
––– omega 30,78 g
Vláknina85,30 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 206 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy154,05 g
– cukry19,02 g
––– laktóza0,32 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
cca 400 g 400 g batátů Batáty neloupané 400 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
cca 2-3 cm cca 2-3 cm zázvoru Zázvor sušený
1 1 středně velký brambor Brambor zimní 50 g
2 lžíce 2 lžíce burákového másla Máslo kravské 20 g
200 g 200 g vařené cizrny Cizrna 200 g
1 l 1 l vývaru Vývar hovězí 1000 ml
cca 2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
chilli Chilli paprička sušená
sůl Sůl mořská
petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.