Nutriční hodnoty (Batátová polévka s cizrnou a burákovým máslem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 171 kJ / 1 475 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 48,38 g |
| Tuky | 52,75 g |
| – nasycené | 27,60 g |
| – nenasycené | 23,76 g |
| –– mononenasycené | 14,81 g |
| –– polynenasycené | 8,95 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 85,30 g |
| Cholesterol | 102 mg |
| Sodík | 206 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 154,05 g |
| – cukry | 19,02 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 400 g 400 g batátů | Batáty neloupané | 400 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| cca 2-3 cm cca 2-3 cm zázvoru | Zázvor sušený | |
| 1 1 středně velký brambor | Brambor zimní | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce burákového másla | Máslo kravské | 20 g |
| 200 g 200 g vařené cizrny | Cizrna | 200 g |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| cca 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| chilli | Chilli paprička sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |