Nutriční hodnoty (Batátová polévka s cizrnou a burákovým máslem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 6 171 kJ / 1 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 48,38 g |
Tuky | 52,75 g |
– nasycené | 27,60 g |
– nenasycené | 23,76 g |
–– mononenasycené | 14,81 g |
–– polynenasycené | 8,95 g |
––– omega 3 | 0,78 g |
Vláknina | 85,30 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 154,05 g |
– cukry | 19,02 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 400 g 400 g batátů | Batáty neloupané | 400 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
cca 2-3 cm cca 2-3 cm zázvoru | Zázvor sušený | |
1 1 středně velký brambor | Brambor zimní | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce burákového másla | Máslo kravské | 20 g |
200 g 200 g vařené cizrny | Cizrna | 200 g |
1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
cca 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
chilli | Chilli paprička sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |