Nutriční hodnoty (Bochník mlynáře Máchala)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 638 kJ / 2 782 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 82,42 g |
| Tuky | 23,76 g |
| – nasycené | 6,70 g |
| – nenasycené | 16,91 g |
| –– mononenasycené | 5,47 g |
| –– polynenasycené | 11,44 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 43,65 g |
| Cholesterol | 24 mg |
| Sodík | 293 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 525,12 g |
| – cukry | 42,73 g |
| ––– laktóza | 16,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 40 g 40 g žitného kvasu | Kvásek žitný | 40 ml |
| 200 g 200 g vody | Voda | 200 ml |
| 100 g 100 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 100 g |
| 100 g 100 g pšeničné mouky celozrnné jemné | Mouka pšeničná celozrnná hladká | 100 g |
| 300 g 300 g šlehaného podmáslí | Podmáslí | 300 g |
| 400 g 400 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 60 g 60 g celozrnných ovesných vloček | Vločky ovesné | 60 g |
| 60 g 60 g syrové, jemně strouhané brambory | Brambor zimní | 60 g |
| 10-15 g 10-15 g pšeničných otrub | Otruby pšeničné | 12.5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
| 2-2,5 2-2,5 rovné lžičky soli | Sůl mořská |