Nutriční hodnoty (Brněnská pikantní polévka samotáře Rermora)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 255 kJ / 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,61 g |
| Tuky | 1,01 g |
| – nasycené | 0,25 g |
| – nenasycené | 0,48 g |
| –– mononenasycené | 0,12 g |
| –– polynenasycené | 0,36 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 21,03 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 189 mg |
| Sůl | 0,37 g |
| Sacharidy | 55,71 g |
| – cukry | 10,66 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 1,2 kg cca 1,2 kg uzených kostí | Kost vepřová | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1 1 pórek (listí) | Pórek čerstvý | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel + nať | Petržel kořenová čerstvá | |
| koření - 5 kuliček kuliček pepře, 2 nového koření, 2 jalovce, 2 ks bobkovéholistu, 1 ČL kmínu | Pepř černý | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 2 hrsti 2 hrsti krup (velkých) | Kroupy ječné | |
| zbytek masa z kostí (ty , které jsme nestačili „naklačit do hlavy" - cca 100 g) | Vepřový ořez | |
| 3 3 čajové lžičky pálivé směsi chilli papriček (feferonový krém) | Chilli paprička čerstvá | |
| játrové knedlíčky (kupované) |