Nutriční hodnoty (Brněnská pikantní polévka samotáře Rermora)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 1 255 kJ / 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,61 g |
Tuky | 1,01 g |
– nasycené | 0,25 g |
– nenasycené | 0,48 g |
–– mononenasycené | 0,12 g |
–– polynenasycené | 0,36 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 21,03 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 189 mg |
Sůl | 0,37 g |
Sacharidy | 55,71 g |
– cukry | 10,66 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 1,2 kg cca 1,2 kg uzených kostí | Kost vepřová | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
1 1 pórek (listí) | Pórek čerstvý | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel + nať | Petržel kořenová čerstvá | |
koření - 5 kuliček kuliček pepře, 2 nového koření, 2 jalovce, 2 ks bobkovéholistu, 1 ČL kmínu | Pepř černý | |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
2 hrsti 2 hrsti krup (velkých) | Kroupy ječné | |
zbytek masa z kostí (ty , které jsme nestačili „naklačit do hlavy" - cca 100 g) | Vepřový ořez | |
3 3 čajové lžičky pálivé směsi chilli papriček (feferonový krém) | Chilli paprička čerstvá | |
játrové knedlíčky (kupované) |